Ποιοι είμαστε


Η CHORUS είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε για να οικοδομήσει μια γέφυρα μεταξύ των τεχνών, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας. Συστάθηκε το 2016 στην Ελευσίνα από ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό, δημιουργικό και εκπαιδευτικό χώρο.

Αποστολή της είναι η προαγωγή των ανθρωπιστικών αρχών και αξιών, η ανάπτυξη δημόσιας συζήτησης και κινητοποίηση του κοινού σε καίρια κοινωνικά ζητήματα, η υποστήριξη της ενεργού δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς και η καλλιέργεια του σεβασμού για τα δικαιώματα του κάθε ατόμου μέσω της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, της εκπαίδευσης και εν γένει της πολιτιστικής δραστηριότητας. Για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση των δράσεών της συνεργάζεται με ομάδες, οργανισμούς και πολίτες εντός και εκτός Ελλάδας.

Η CHORUS εμπνεύστηκε το όνομά της από τον Χορό του αρχαίου Ελληνικού δράματος. Ο Χορός -η κοινή γνώμη της αρχαίας πόλης- παίζει πρωταρχικό ρόλο στο αρχαίο δράμα, καθώς, μέσα από τον λόγο, τη μουσική και την κίνηση, διαμορφώνει το κλίμα του έργου, προσδιορίζει τους ήρωες, προβάλλει με καθοριστικό τρόπο τα μηνύματα του ποιητή, καθορίζοντας τελικά τη δράση της κάθε τραγωδίας, κωμωδίας ή σατυρικού δράματος.

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος, τα μέλη της CHORUS πιστεύουν ότι οι κοινωνικά ενεργοί πολίτες, με τον λόγο, τη στάση ζωής και το πάθος τους, μπορούν -και οφείλουν- να καθορίζουν την εξέλιξη των πραγμάτων.

Η CHORUS είναι ανοιχτή σε όποιον/α θέλει να πάρει θέση και να υλοποιήσει, μέσω συλλογικών διαδικασιών και ενός θεσμοθετημένου φορέα, τα θέλω, τις βαθύτερες ανάγκες και το όραμά του/της.