Ποιοι είμαστε


Η Chorus είναι μια κίνηση ενεργών και ευαισθητοποιημένων πολιτών, που έχει ως στόχο την ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση της πολυεπίπεδης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε συνεργασία με άλλες ομάδες, οργανισμούς, πολίτες, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας.

Η Chorus εμπνεύστηκε το όνομά της από τον Χορό του αρχαίου Ελληνικού δράματος. Ο Χορός -η κοινή γνώμη της αρχαίας πόλης- παίζει πρωταρχικό ρόλο στο αρχαίο δράμα, καθώς, μέσα από τον λόγο, τη μουσική και την κίνηση, διαμορφώνει το κλίμα του έργου, προσδιορίζει τους ήρωες, προβάλλει με καθοριστικό τρόπο τα μηνύματα του ποιητή, καθορίζοντας τελικά τη δράση της κάθε τραγωδίας, κωμωδίας ή σατυρικού δράματος. Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος, όλοι μας στην Chorus, πιστεύουμε ότι οι κοινωνικά ενεργοί πολίτες με τον λόγο, τη στάση ζωής και το πάθος τους, μπορούν -και οφείλουν- να καθορίζουν την εξέλιξη των πραγμάτων.

Η Chorus συστήθηκε το 2016 στην Ελευσίνα από τους Παναγιώτη Γκιόκα, Μαρία Καστάνη, Γιάννη Παππά, Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου και Βαγγέλη Γκίνη. Όλες οι εκδηλώσεις και ο σχεδιασμός τους είναι το αποτέλεσμα των βαθύτερων αναγκών και του οράματος των μελών της.

Η Chorus είναι ανοιχτή σε όποιους θέλουν να πάρουν θέση και να υλοποιήσουν, μέσω συλλογικών διαδικασιών και ενός θεσμοθετημένου φορέα, τα θέλω, τις ανάγκες και το όραμά τους.

Παναγιώτης Γκιόκας

Πρόεδρος

Γιάννης Παππάς

Γραμματέας

Μαρία Καστάνη

Μέλος

Βαγγέλης Γκίνης

Μέλος

Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου

Μέλος