Με αφορμή την περιοδική έκθεση του Μουσείου της Ακρόπολης με θέμα τα Μεγάλα Μυστήρια της Ελευσίνας, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Chorus, σε συνεργασία με τον Αρχαιολογικό Χώρο & Μουσείο Ελευσίνας και υπό την αιγίδα του Μουσείου Ακρόπολης, σας προσκαλεί να πάρετε μέρος σε μια ξεχωριστή περιήγηση, η οποία θα παρέχει στους συμμετέχοντες μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τον άγνωστο κόσμο των σπουδαιότερων μυστηρίων της αρχαιότητας.

Η δράση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, και αφορά εκπαιδευτικές περιηγήσεις, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μεταφερθούν στο παρελθόν και να βιώσουν ολόκληρη την ακολουθία των μυστών, από την Αρχαία Αθήνα μέχρι την Ελευσίνα.

Με αφετηρία την περιοδική έκθεση στο Μουσείο Ακρόπολης, η οποία σχεδιάστηκε εξολοκλήρου ώστε να παραπέμπει στο «Τελεστήριο», η περιήγηση θα ακολουθήσει την πορεία της πομπής των Ελευσινίων Μυστηρίων κατά μήκος της Ιεράς Οδού, για να καταλήξει στον τόπο τέλεσης των ιερότερων και πιο σεβαστών μυστηρίων της αρχαιότητας.

Η δράση θα διαρκέσει έως τις 31/05/2018.
______________________

Διαθέσιμες ημερομηνίες για το γενικό κοινό:

• Κυριακή 29/4/2018

• Κυριακή 13/5/2018

• Κυριακή 27/5/2018

Για κωφούς και βαρήκοους, με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την HandsUp:

• Κυριακή 20/5/2018

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα για υπηρεσία χειλεανάγνωσης, εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός συμμετοχών.

______________________

Οργανωμένες περιηγήσεις για παιδιά Δημοτικών Σχολείων (από 10 ετών και άνω), Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και για σωματεία, συλλόγους, οργανισμούς κ.α., μπορούν να πραγματοποιηθούν κατόπιν αποστολής αιτήματος (με προτιμώμενη ημερ/νία, αριθμό συμμετεχόντων και στοιχεία επικοινωνίας) στο [email protected] ή στα τηλέφωνα 695 309 9909 και 210 300 8333 (Δε-Πα 10:00-18:00)
______________________

Σημαντικές πληροφορίες:

Ώρα και σημείο συνάντησης-> 09:15 στην κεντρική είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης, ακριβώς μετά από τον έλεγχο των αποσκευών
Ώρα έναρξης και λήξης περιήγησης-> 09:30 – 17:30

Διαδρομή περιήγησης:
• ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. τα μεγάλα μυστήρια» στο Μουσείο Ακρόπολης
• ξενάγηση κατά μήκος της Ιεράς Οδού (μέσα από το πούλμαν) με στάσεις σε σημεία ενδιαφέροντος όπως την Ιερά Μονή Δαφνίου (πρώην Ιερό του Δαφναίου Απόλλωνος), το Ιερό της Αφροδίτης στην Αφαία Σκαραμαγκά, κ.α.
• ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο & Μουσείο Ελευσίνας
• ελεύθερος χρόνος στην Ελευσίνα
• συνοπτική παρουσίαση της βιομηχανικής κληρονομιάς της Ελευσίνας, καθώς και ενημέρωση για την ανακήρυξη της πόλης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021
• επιστροφή στην Αθήνα

Οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.
Θα τηρηθεί απόλυτα η σειρά προτεραιότητας.

*Η περιήγηση δεν ενδείκνυται για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

______________________

Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται:
-> εξειδικευμένη ξενάγηση από πιστοποιημένο ξεναγό
-> εισιτήρια εισόδου στην περιοδική έκθεση του Μουσείου της Ακρόπολης, τον Αρχαιολογικό Χώρο και Μουσείο της Ελευσίνας
-> μετακινήσεις με πούλμαν
-> διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από επαγγελματία διερμηνέα (στην περιήγηση στις 15/4/2018 και 20/5/2018)
______________________

Κόστος συμμετοχής:

► για το γενικό κοινό (29/4, 13/5 και 27/5): €25/άτομο
άνεργοι, φοιτητές, παιδιά 10 ως 18 ετών, δικαιούχοι ελεύθερης εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, κ.α.: €16/άτομο
ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών: €22/άτομο

► για την περιήγηση στις 20/5 με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: €25/ενήλικα κωφό ή βαρήκοο και €20/παιδί κωφό ή βαρήκοο 10 ως 18 ετών
για το υπόλοιπο κοινό, γενική τιμή: €31/άτομο
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
► για οργανωμένες περιηγήσεις σχολείων: €15/άτομο σε γκρουπ των 45 ή €20/άτομο σε γκρουπ των 30

► για οργανωμένες περιηγήσεις σωματείων, συλλόγων, οργανισμών κ.α.: €25/άτομο
άνεργοι, φοιτητές, παιδιά 10 ως 18 ετών, δικαιούχοι ελεύθερης εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, κ.α.: €16/άτομο
ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών: €22/άτομο

______________________

Διαδικασία κράτησης:

Mε σκοπό την επιβεβαίωση υπάρξης ελεύθερων θέσεων, αποστέλετε email για κράτηση θέσης (αναγράφοντας την προτιμώμενη ημερ/νία, αριθμό συμμετεχόντων και στοιχεία επικοινωνίας) στο [email protected] ή μας καλείτε στα τηλέφωνα 695 309 9909 και 210 300 8333 (Δε-Πα 10:00-18:00).

Εφόσον σας επιβεβαιώσουμε -τηλεφωνικά ή απαντώντας εντός 24 ωρών στο email σας- ότι υπάρχουν ελεύθερες θέσεις, η κράτηση ολοκληρώνεται με την κατάθεση του αντιτίμου συμμετοχής στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό και την αποστολή της απόδειξης πληρωμής στο [email protected]

Η κατάθεση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός δύο ημερών από την ημερομηνία της κράτησης. Σε αντίθετη περίπτωση, η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.
______________________

Τρόπος πληρωμής:

Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό Eurobank με στοιχεία:
ΙBAN: GR8502602770000710201232725
Δικαιούχος: ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CHORUS

Στην αιτιολογία θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα ή συμμετεχόντων, καθώς και η προτιμώμενη ημερ/νία περιήγησης. Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον εντολέα.

______________________

Πολιτική ακυρώσεων:

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του συμμετέχοντα, εάν αυτή πραγματοποιηθεί εγγράφως ή τηλεφωνικώς σε χρόνο μεγαλύτερο από 5 εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία της περιήγησης για την οποία έχει δηλώσει συμμετοχή, το κατατεθέν ποσό θα επιστρέφεται στον τραπεζικό λογαριασμό του συμμετέχοντα, με τυχόν τραπεζικά έξοδα να βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον δικαιούχο. Σε αντίθετη περίπτωση (χρόνος μικρότερος από 5 εργάσιμες ημέρες) και εάν ο συμμετέχοντας δεν επιθυμεί να μεταφέρει την κράτησή του σε άλλη διαθέσιμη ημερομηνία για την ίδια περίηγηση, το ποσό δεν μπορεί να επιστραφεί.

Η περιήγηση μπορεί να ακυρωθεί ή μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία, εάν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι κατάλληλες ή συντελούν άλλοι παράγοντες, όπως απεργίες στους αρχαιολογικούς χώρους, κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κτλ. Σε περίπτωση ακύρωσης λόγω των προαναφερθέντων καταστάσεων ή με υπαιτιότητα του οργανισμού μας, τα χρήματα θα επιστρέφονται στους συμμετέχοντες στο ακέραιο. Η ακύρωση ή/και αναβολή της περιήγησης θα ανακοινώνεται μέσω της ιστοσελίδας μας και μέσω της σελίδας μας στο Facebook, αλλά θα αποστέλλεται και με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση που κάθε συμμετέχοντας έχει δηλώσει. Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι να παρακολουθούν την αλληλογραφία τους, για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές.

______________________

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στο [email protected] ή στα τηλέφωνα 695 309 9909 και 210 300 8333 (Δε-Πα 10:00-18:00)

Facebook event: «Ανακαλύπτοντας τα Ελευσίνια Μυστήρια»