Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Chorus υποδέχεται τον σπουδαίο χορευτή και δάσκαλο μπούτο Μασάκι Ιουάνα, διοργανώνοντας την παράσταση “The Lifetime of Lady Boy Ivan Ilyich”.

Facebook event: Παράσταση χορού Βutoh με τον Masaki Iwana

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Altera Pars, Μεγ. Αλεξάνδρου 123 (στάση μετρό Κεραμεικός) την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στις 9:15 μ.μ.

Εισιτήρια: 15 (κανονικό), 12 (μειωμένο), 10 (ανέργων)

Για κρατήσεις θέσεων, καλέστε στο 210 300 8333 και 695 309 9909 (Δευ-Παρ 12-5 μ.μ.) ή στείλτε email στο [email protected]

Οι κρατήσεις θέσεων θα ισχύσουν ως και μία ώρα πριν από την παράσταση.

Όσοι επιθυμούν να κάνουν προκράτηση της θέσης τους, μπορούν να καταθέσουν το αντίτιμο των εισιτηρίων στον τραπεζικό λογαριασμό Eurobank με στοιχεία:
ΙBAN: GR8502602770000710201232725
Δικαιούχος: ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CHORUS

Η προκράτηση ολοκληρώνεται με την αποστολή της απόδειξης πληρωμής στο [email protected]

Στην αιτιολογία θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα ή συμμετεχόντων. Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον εντολέα.

______________________

“The Lifetime of Lady Boy Ivan Ilyich”

“Αφενός, υπάρχουν όσοι υφίστανται διακρίσεις ως σεξουαλική μειονότητα.
Αφετέρου, εκείνοι που διακρίνονται από αλαζονεία και χαίρουν αναγνώρισης εξαιτίας της ομορφιάς. Το να μεγαλώνει κάποιος δεν είναι συνώνυμο της σταδιακής παρακμής, της ασχήμιας και της σκουριάς. Είναι αυτή η αντιφατική δυαδικότητα, η ασυμφωνία μέσα του που θα ανανεώσει τα πράγματα.”

Μασάκι Ιουάνα

(Φωτογραφία παράστασης: Mασάκι Ιουάνα από τον Φούμιο Τακασίμα)

______________________

Ο Μασάκι Ιουάνα, θεωρούμενος σήμερα ένας από τους πλέον καταξιωμένους χορευτές μπούτο στην Ιαπωνία, αποτελεί σπάνιο φαινόμενο καλλιτέχνη, καθώς εξακολουθεί να διατηρεί το αρχικό πνεύμα του μπούτο, ενώ έχει ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του ως χορευτής, έξω από τη γενεαλογία “butoh” το 1975. Μέχρι το 1982 παρουσίασε 150 πειραματικές παραστάσεις, στις οποίες στεκόταν όρθιος, εντελώς γυμνός και απολύτως ακίνητος.

Από τότε, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ιαπωνία, ο Mασάκι Ιουάνα παρουσιάζει συνεχώς τις παραστάσεις και τα εργαστήριά του – και δημιουργεί έργα που βασίζονται στην ευκρινή αισθητική του, σε περισσότερες από 100 πόλεις και 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο Mασάκι Ιουάνα αντιπροσωπεύει το ινστιτούτο για την έρευνα του Butoh – La Maison du Butoh Blanc (Ο Οίκος του Λευκού Μπούτο), με έδρα στη Νότια Νορμανδία της Γαλλίας. Το 2008 δημιούργησε και έκανε την παραγωγή της θεατρικής ταινίας Vermilion Souls (Ψυχές Κόκκινο Βερμιγιόν). Ακολούθησαν οι ταινίες Summer Family (Θερινή Οικογένεια) το 2010, Princess Betrayal (Η Προδοσία της Πριγκίπισσας) το 2012 και Charlotte-Susabi το 2017.